29 dec. 2010

Oul vindecător

Ultimele cercetări medicale arată că în componența oului se găsesc lecitina, holina și colesterol "bun". 
Ficatul nostru folosește colesterolul din ou pentru producerea de secreții biliare și formarea de celule noi; lecitina hrănește creierul și dizolvă depunerile aterosclerotice din vasele sanguine, iar holina este foarte importantă pentru îmbunătățirea memoriei și eliminarea toxinelor din ficat.

Ouăle sunt un depozit adevărat de vitamine A, K, E, grupa B, niacina, biotina și acid folic.
 După cantitatea de vitamina D, de care ducem lipsă aproape toţi, ouăle sunt pe locul doi, după uleiul de pește. 
În ou se află combinația optimă de microelemente: fosfor, fier, cupru, mangan și cobalt, iar în coajă - Ca şi Mg. 
Ouăle conțin și niște fermenți cu efect antimicrobian, antiedemic si antiinflamator.
Dar asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să începem ziua cu omletă, ou fiert sau ochiuri, ca să nu epuizăm pancreasul şi tractul digestiv, care încă nu "s-au trezit". 


Nutritionistii recomandă:

* Să mâncăm ouăle după ora 14, când organismul asimilează mai bine nutrienţii din ou, mai ales în perioada septembrie-iunie, când organismul are nevoie crescută de vitamine.

* Pentru întărirea imunității și îmbogățirea organismului cu vitamine şi microelemente se prepară bucate în care ouăle se combină cu zarzavat, legume şi frunze verzi de păpădie, trifoi, podbal, tei, arțar dulce și urzică.

* Pentru copii şi tineri este util consumul zilnic de ou, iar la vârsta a III-a, sunt de ajuns 2-3 ouă pe săptămână.

* Ca să păstrăm nutrienţii din ou şi să asigurăm asimilarea lor, ouăle de găină se țin pe foc un timp scurt, până se întăresc puțin (omletă sau ouă fierte).

* Ouăle crude nu sunt sterile. Coaja lor are mulți pori prin care respiră viitorul pui, dar şi prin care microbii pătrund înăuntru. De aceea, se recomandă să spălați bine ouăle, chiar şi înainte de fierbere, ca să preveniți salmoneloza.

  Vindecătorii recomandă:
 

Din moși-strămoși ouăle au fost folosite de romani atat pentru vindecare, cât şi pentru îndeletniciri magice.

1. Pentru tratarea arsurilor, vracii de la ţară amestecau două albuşuri cu o lingură de ulei şi o lingură de frișcă. Cu acest amestec se ungea locul afectat de câteva ori pe zi.

2. Pentru tusea provocata de o răceală puternică se amestecau bine două ouă crude, două căpăţâni de usturoi pisate şi 100 g de osânză topită.. 
Se fricționează cu alifia obţinută tălpile, apoi gleznele şi în continuare până la genunchi, timp de trei zile.
 
3. Furunculoza şi abcesul se tratează cu efect bun folosind un "aluat" obținut din două galbenuşuri crude, o lingură miere de albine, 1/2 linguriţă de sare şi puţină făină. 
Se obţine un amestec asemănător cu argila umeda. 
Se modelează o turtiță care se aplică pe furuncul şi se ţine până la spargerea lui, datorată antibioticului natural din ou.

4. Pentru vindecarea rănilor și arsurilor se folosește și o alifie preparată din ouă fierte tari. 
Se scot gălbenuşurile din 5 ouă și se prăjesc în 100 g de unt topit sau untură, până se obține o masă omogenă, de culoare maro, cu care se ung de doua ori pe zi locurile bolnave, rănile, ulcerațiile, arsurile etc. Alifia se păstrează la frigider, în sticluță de culoare închisă.

5. În tratarea psoriazisului se foloseste alifie care contine albus de ou.

Într-un vas de sticla se amestecă 5 linguri de vaselină curată, 1 lingură cremă de corp pentru copii, 1 lingură miere de albine şi un albuş de ou. 

Toate componentele se bat 20 minute cu furculița sau se amestecă cu mixerul, până se obţine un unguent solid, care se va păstra în borcane închise etanş, în frigider. 

Locurile afectate se freacă cu alifia obţinută, de 2 ori pe zi, un timp îndelungat.
ÎIn primele două luni, efectul nu se observă, iar apoi pielea se curăţă repede. 
Pe locul afectat rămâne o pată pigmentată diferit de culoarea naturală, dar cu timpul pata dispare.

6. Pentru diminuarea durerii în articulațiile inflamate se prepară un amestec din două linguri de sare și un ou. Ingredientele se bat bine, se întind pe o bucată de tifon împăturit sau pe un prosopel de bumbac și se înfășoară articulațiile bolnave. Pe măsură ce pansamentul se usucă, se mai aplică din amestec, de 3-4 ori.


7. Persoanele cu ulcer stomacal sau duodenal pot să-și rezolve problema cu un amestec din două albușuri de ou crude, 1,5 linguri miere de albine și 15 g de unt.. 

Amestecul încălzit pe baie de aburi se bea cu 2 ore înainte de ora obișnuită de trezire, după care se mai stă în pat 2 ore, întâi pe partea dreaptă, apoi pe spate și pe partea stângă. Regimul durează 6 luni.

8. Pentru vindecarea rănilor, tăieturilor, mai ales pe degete, bătrânii folosesc și acum o metodă străveche. Se sparge un ou crud, se desprinde de coaja pielita alba și se înfășoară tăietura cu ea (pe partea umeda). Se pansează cu o fașă de tifon. Pielița se lipește strâns de deget după ce se usucă, protejează rana de infecție și favorizează procesul de granulare. În funcție de gravitatea problemei, se lasă pe deget 7-10 zile.


Leacuri cu coajă de ou:
Au trecut timpurile când se considera ca lipsa de calciu provoaca numai rahitism la copii și osteoporoza la bătrâni.
Cercetările medicale au dovedit că insuficiența de calciu afectează sistemul carido-vascular, provoacă apariția celulelor canceroase, nervozitate, scădere de memorie, insomnie, iar la femeile aflate la menopauza apar crampe la mușchii pulpei. 

Dar calciul din ou reglează și procesul de creștere a celulelor, țesuturilor, participă în procesul de metabolism, este indispensabil în activitatea corecta a sistemului nervos și în contracția musculară. Calciul asigură coagularea sângelui și o imunitate buna. El este elementul principal care asigura PH-ul corect în organism. Toate calitățile enumerate ne ajută să menținem o stare de sănătate buna.

Concomitent cu descoperirile medicale, farmaciile s-au umplut cu tot felul de preparate de calciu, mai ieftine și mai scumpe, dar numărul de bolnavi tot nu scade, deoarece noi nu avem nevoie de orice fel de calciu, avem nevoie doar de calciu organic, ușor asimilabil. În natură exista doua feluri de asemenea calciu: în corali și în coaja de ou. Atâta timp cât în   România   nu exista corali, rămâne să ne îndreptăm atenția asupra cojilor de ou, care contin aproape 90% din elementul-minune calciu.


Preparate din coajă de ou:
* Cea mai simpla metodă de îmbogățire a organismului cu microelementul calciu este prepararea citratului de calciu, obținut din 2 g de coaja pisată, amestecată cu o lingură de suc de lămâie proaspăt stors. In varianta asta, calciul se asimilează aproape în totalitate și nu provoacă apariția de pietre la rinichi și în vezica biliară sau depuneri în articulații și în vasele sangvine.


Cea mai potrivită perioadă pentru luarea citratului este intre orele 19-20, deoarece calciul se asimilează mai bine pe timpul nopții. 

Este bine ca toți oamenii peste 40 de ani, mai ales femeile în perioada de premenopauza, să consume regulat, în mod deosebit iarna, citratul de calciu, nu neapărat pentru profilaxia osteoporozei, dar mai ales pentru întărirea tuturor sistemelor organismului.

* Pulberea de ou (obținută prin pisarea și cernerea cojilor bine spălate) 

se dă copiilor începând de la vârsta de 6 luni, adolescenților și neapărat femeilor însărcinate.
O cură durează o lună, cu pauză de o lună.
Curele se repetă.

* Balsam din ou. 

Li se recomanda persoanelor cu boli ale aparatului locomotor, carido-vascular, astm bronşic, parodontopatie, exfolierea unghiilor, alopecie (căderea părului), crampe musculare nocturne și insomnie. 

Un borcan de 3 litri se umple cu ouă de casă, dar mai bine cu oua de prepeliță bine spălate și uscate. Peste ouă se toarnă suc de lămâie, ca să fie cu 2 degete deasupra lor.
Borcanul se închide cu capac de plastic și se lasă 2 săptămâni la răcoare. 

După dizolvarea cojilor, amestecul se agita energic cu o lingură de lemn, în așa fel ca peliculele să se rupă. Amestecul se strecoară prin sită, peliculele și bucaţelele de coajă rămasă nedizolvată se aruncă, iar în lichid se adaugă 250 ml de coniac de calitate (în loc de conservant) și, după dorință, 200 g miere de albine. 

Se consuma câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă sau la 40-60 minute după masă.

Balsamul se folosește cu succes și în caz de fractură, deoarece ajuta la formarea rapida a calusului osos.
Culoarea cojii nu are importanta, condiția principală este ca ouăle sa fie proaspete, de la găini sau prepelițe sănătoase, cel mai bine să fie din gospodăria proprie.


Efectul maxim se obține dacă se folosesc ouă de prepeliță, care au o componență mai bogată de microelemente.


ATENȚIE: ouăle de rață, gâscă sau de la păsările sălbatice nu se folosesc pentru tratamente
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zona Blog Money